Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2023/2024               

 
Sæsonen er snart overstået for denne gang, og kan tilskrives i rækken af endnu en vellykket gymnastiksæson i AIF Gymnastik.
Denne sæson har budt på fremgang på nogle hold, men desværre også nedgang – ja faktisk nedlukning af 2 hold.
 
Nedlukning
Vi må desværre konstatere, at rigtig mange af vores børn/unge mennesker her i byen, har andre interesser. Jeg håber deres interesse udfoldes i andre aktive grene, men er bange for at fritiden primært foregår hjemme bag en skærm.
Her rundt om bordet, kender vi alle til vigtigheden af at få rørt og styrket sin krop, men det er mange andre ikke helt enige i. Eller måske kan de bare ikke hive sig selv i gang.
 
Bestyrelsen og jeg forsøger altid at nytænke, og gennem årene har vi også haft rigtig mange tiltag på programmet, hvor nogle har vist sig at være en succes, og andre desværre det modsatte.
Siden 2007 har Pia Platz aktiveret en hulens masse børn og unge, først gennem 8 år med Linedance for børn. I 2013 koblede Pia endnu et hold på programmet – nemlig Børne Zumba som kørte i 8 år, og sidenhen blev det til Dans, Sjov & Leg, som har kørt de sidste 2 år, men måtte desværre lukkes ned i denne sæson, pga. for få deltagere.
Det er super ærgerligt, men hvis de unge mennesker ikke kan tiltrækkes, så er det ikke sjovt for instruktøren, kun at stå med en håndfuld.
 
Floorball har vi kørt siden 2018, hvor det var en kæmpe succes, men desværre er tilslutningen også her dalet for hvert år, og holdet blev derfor enige om, at slutte og lukke holdet ned. Christina har vi heldigvis stadig glæde af som instruktør på cross-holdene, men jeg ved at hun stadig brænder for floorball, så hvem ved, om det genopstår, når tiden er til det.
 
Afløsere skaffes med et fingerknips
For Sissel startede sæsonen med en fin, velskabt mave, så vi måtte ud at finde afløsere til de 2 hold. Til vores mindste hold Rollingerne var Susanne straks klar til at tage over, hvor Didde lige havde brug for en kort betænkningstid ift. Pilates, men heldigvis kender vi alle resultatet. Stor tak til både Susanne og Didde for at træde til.
Det er det vi kan her i Assens – altid klar til at give en hjælpende hånd, når udfordringerne opstår, og specielt her i vores forening, er der altid én som melder sig, hvis en instruktør er blevet forhindret. Det er virkelig skønt.
 
Spillopperne
Lige tilbage til Susanne, som sprang til ved Rollingerne. Susanne har været instruktør siden 2002 hvor hun sammen med Elin Kær have Gymnastik 3-6 år. Efter et par år var vi nødsaget til at opdele dette hold til hhv. Rollingerne + Spillopperne, som vi kender holdene i dag. Efter sidste sæson kastede Susanne håndklædet i ringen … efter nøjagtig 20 år med Spillopperne. Med forskellige kombi-instruktører gennem årrækken, følte hun at der skulle nye kræfter til. Heldigvis med et smil på læben om, at vi bare kunne ringe, hvis vi havde brug for en afløser. Og ja det fik vi allerede inden sommeren var omme, og heldigvis var Susanne frisk på Rollingerne. Endnu engang tak Susanne.
Men så stod vi jo uden instruktør til Spilopperne til denne sæson, hvilket jeg nævnte til sidste års opvisning, og inden denne var veloverstået, stod der 2 smilende ansigter foran mig, og sagde at de var friske på at overtage holdet. Tusind tak til Lotte og Christina – I husker sikker stadig min begejstring. Helt forvirret og taknemlig over, at 2 lokale mødre, var klar. Hvor skønt er det lige med alle de skønne frivillige kræfter.
 
Trampolin Fitness
Og netop at hjælpe hinanden på kryds og tværs, er de specielt gode til på vores Trampolin Fitness. Dog har de også den fordel, at de alle underviser i det samme … hvor vi andre har lidt udfordringer, når vi kaster os ud i at afløse på et andet hold … for da slet ikke at tale om gymnasternes udfordring. Faktisk har Alt for Damerne haft 3 forskellige vikarer i denne sæson – tak til Helle, Christina og undertegnede, som fik introduceret damerne til en helt anden træning, men de hyggede, pjattede og tog det med et smil.
 
Trampolin holdene startede vi op med for 2 år siden, og som jeg dengang beskrev i min årsberetning, så valgt bestyrelsen at tage chancen, og investere i trampolinerne. Og det må bestemt siges at være en god beslutning. I dag rummer vi 6 trampolin hold, og tit og ofte er der ventelister på holdene. Tak til jer instruktører for den succes I har skabt i AIF Gymnastik.
 
Linedance
Desværre skal vi sige farvel og stor tak til Karin som i 18 år har taget den lange tur fra Løvel. Karin har vurderet, at det er tid til at sige farvel, hvilket vi er enormt kede af, men har også fuld forståelse for hendes beslutning, om at stoppe mens legen er god.
Det betyder så desværre også, at vi lukker de 2 hold ned, da det ikke har været muligt at finde en ny instruktør. Øv men det er desværre sådan resultatet bliver i denne omgang.
 
Vinterferie med fart på
I uge 7 var vi igen med til at arrangere Aktiv Ferie som foregår i begge Assens Haller.
Christina Back fra vores bestyrelse planlagde dagen sammen med Charlotte Lorentzen. En aktiv dag hvor alle skolebørn var inviteret til en svedig dag med høj puls. Igen blev der rakt ud til frivillige voksne, og igen trådte en gruppe borgere/forældre til.
 
 
Lige om lidt, er denne sæson udløbet, og vi afslutter som altid med en
Forårsopvisning som i år afholdes den 16. marts inde i den store hal.
7 måneder hvor alle instruktører og hjælpeinstruktører har sørget for sved på panden og smil på læben hos vores 245 deltagere, som denne sæson har indbefattet.
 
Til slut vil jeg bukke, neje og takke jer alle hver især – uden jer ville AIF Gymnastik slet ikke kunne fungere. Jeg er dybt taknemmelig over jeres engagement, og som jeg siger hver år, så er jeg utrolig glad for og stolt over at stå i spidsen for vores skønne forening.
Og jeg gentager: Sammen kæmper vi, sammen griner vi, sammen hygger vi, sammen sveder vi og sammen gør vi bare alting lidt bedre.
 
 
 
Tak til instruktører og bestyrelse
Som altid vil jeg gerne slutte af med takke alle – hver og en - der er en del af AIF Gymnastik.
Tak til instruktørerne som møder velforberedte op, hver eneste uge.
Tak til de mange hjælpeinstruktører som hjælper til, hvad enten det er redskaber der skal stilles op, eller gymnaster der har brug for en hjælpende hånd.
Tak til bestyrelsen fordi I altid står klar uanset hvilken opgave eller udfordring vi skal løse. Jeg sætter enormt stor pris på vores samarbejde
 
Jeg har sagt det mange gange før, og gentager gerne hvor stolt jeg er over vores velfungerende gymnastikforening, og det vil jeg gerne sige jer alle stor tak for.
Tak for jeres trofasthed og for jeres ubeskrivelige engagement.
Som jeg har sagt så mange gang, så er jeg stolt over at stå i spidsen for AIF Gymnastik. En stabil og velfungerende forening, som vi alle kan være stolte af.
Vi kan alle klappe os selv på skulderen, for den frivillige indsats vi hver især yder. En frivillighed, som er meget vigtig, i vores lille lokalsamfund.
 
Jeg håber, at I alle vil nyde foråret og sommeren. Og så håber jeg inderligt, at I alle melder klar til endnu en sæson i AIF Gymnastik.
 
Jytte Thygesen, formand
21-2-2024

 

 

Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2022/2023               

 
Jeg vil starte med at skrue tiden tilbage til 2003, hvor AIF blev stiftet. Så netop i år kan vi fejre 20 års jubilæum. Gymnastikforeningen har dog flere år på bagen, da vi tidligere hørte under MFS (Mariager Forenede Sportsklubber), men netop i 2003 blev strengen til Mariager cuttet, og vi stiftede AIF i Assens. Jeg selv overtog alt vedr. gymnastik i år 2000 hvor bestyrelsen bestod af Lis Jensen og undertegnede. Holdene talte 5 stk. – 3 børnehold og 2 voksenhold. Børneholdene har gennem årene været tilpasset i forskellige kombinationer, men netop de 2 voksenhold – Step som jeg selv underviser, og Alt for Damerne, har kørt i alle 23 år. Vildt at tænke på!
Alle ved hvor stor en forening vi rummer i dag, og det er takket være alle I skønne frivillige her bordet rundt.
Denne sæson har i den grad gjort gymnastikforeningen endnu større bl.a. i form af Trampolin Fitness og Inliners Rul. Men først vil jeg fremhæve Rollingerne.
 
Rollingerne
Rollingerne som omfatter vores allermindste deltagere, har vi siden 2017 forsøgt at starte op, men år efter år måtte vi lukke ned igen, pga. for få deltagere. Dog skal det siges, at det kørte derudaf fra 2010-2016 med Ulla Salomonsen som instruktør.
I 2018 fik vi shanghajet Sissel som kørte et par sæsoner inden Corona sneg sig ind i vores liv. Hvis I læser de tidligere årsberetninger på vores hjemmeside, vil I kunne se, hvor mange gange holdet blev lukket ned.
Men så til denne sæson, satte vi alle sejl til igen – dagplejerne blev involveret, hvor vi bad forældrene om at afkrydse ja/nej/måske for interessen omkring søsættelse af et hold. Og jeg skal da lige love for, at det har sat skub i forældrene. Holdes rummer i dag 21 skønne små purke i alderen 1-3 år. En kæmpe sejr, hvor det tydeligt viser sig, at kan betale sig, at være vedholdende og smøge ærmerne op.
Vi her i lokalet kender alle vigtigheden af den motoriske udvikling, men for os som forening, er det også vigtigt at udvikle dem fra helt små, så de er klædt på, til Spillopperne som er næste step, når de rammer børnehave-alderen.
 
Børnehold
Også vores øvrige børnehold, har haft fremgang i denne sæson, hvor jeg de seneste mange år, har stået her og berettet om faldende børnetal og nedgang i antallet af hold. Men heldigvis har vi nogle dygtige instruktører, som formår at fange interessen hos de unge mennesker.
 
Trampolin Fitness
Vi er flere gange de seneste år blevet spurgt, om trampolin fitness ikke skulle prøve af, og hver gang har jeg meldt, - jo hvis du kan finde en instruktør … og så er den ligesom landet der. Sidste år til step-afslutningen blev jeg igen spurgt, og jeg gav samme svar. ”Men måske DU er interesseret”, var mit svar til Emma Djørup.
Og nu sidder vi her i dag, med en skøn håndfuld dygtige og ihærdige instruktører. Hvor fantastisk er det lige?
Vi vendte det selvfølgelig i bestyrelsen, og alle var enige om, at det var nu vi skulle prøve det af, og se om trampolin kunne fungere i Assens. Helle Larsen var også interesseret i at undervise, så hen over sommeren hold vi et møde med Emma og Helle for at se, hvordan vi skulle strikke det sammen. Trampolinerne var indkøbt, og alle var enige om, at vi skulle slå det stort op fra dag ét, og så måtte vi nedskalere det undervejs, hvis det blev tilfældet.
På Facebook søgte vi derfor flere instruktører, og hurtigt havde vi en hel håndfuld. DGI blev kontaktet, og weekenden før sæsonstart, havde vi 2 DGI-instruktører til at undervise og give råd og vejledning.
Vi startede ud med 3 voksenhold og 2 børnehold, men børn var åbenbart ikke målgruppen. Så hurtigt fik vi om-rokeret til, at vi i dag tilbyder hele 5 voksenhold, som stort set er fuldt booket hver gang, og endda med folk på venteliste.
 
Inliners Rul
I sommerferien sidste år, blev jeg kontaktet af Tonny, da de godt kunne tænke sig, at få lagt Inliners Rul ind under vores afdeling. De havde i en årrække hørt til i Assens Motion & Fitness, men så selv en fordel i at skifte til vores afdeling. Og det kan jeg vist roligt sige, at det har været. Ikke mindre end 28 er tilmeldt holdet. Store som små, børn som voksen, forældre som søskende. En skøn blanding af forskellige niveauer, hvor Tonny  strukturerer undervisningen, således alle kan være med.
 
 
Om få uger er denne sæson et overstået kapitel – en yderst veloverstået sæson i rækken af rigtig, rigtig mange.
Det fejrer vi som altid med en Forårsopvisning som i år afholdes den 25. marts i den store hal.
7 måneder hvor alle instruktører og hjælpeinstruktører har sørget for sved på panden og smil på læben hos vores 245 deltagere, som denne sæson har indbefattet. En utrolig stor og flot tilgang, efter en hård periode med corona-frafald.
 
Stabile hold - stabile instruktører
Vi må sige at være privilegeret i Assens. År efter år har vi stabile hold men ikke mindst stabile instruktører, hvilket jeg personlig tror, er en af årsagerne til vores succes.
Det kan ofte være en udfordring med frivilligt arbejde, at man står med et fuldt booket hold, men har problemer med at skaffe instruktører – det har vi heldigvis aldrig oplevet – der har selvfølgelig ind i mellem skulle kæmpes lidt hårdere, for at finde nye instruktører, men det er heldigvis altid lykkedes. Det skyldes i høj grad at vi er omgivet at frivillige hænder som virkelig gør en uvurderlig indsats og som vi som forening sætter stor pris på.
 
Vinterferie med fart på
I uge 7 er vi igen med til at arrangere Aktiv Ferie som foregår i Assens Hallerne.
Christina Back fra vores bestyrelse sørger for, sammen med Charlotte Lorentzen at få samlet alle trådene, således alle børn som har lyst, kan tumle i begge haller med alverdens aktiviteter.
3 livlige dage hvor alle skolebørn er inviteret til Sjov og Ballade.
 
Tak til instruktører og bestyrelse
Som altid vil jeg gerne slutte af med takke alle – hver og en - der er en del af AIF Gymnastik.
Tak til instruktørerne som møder velforberedte op, hver eneste uge.
Tak til de mange hjælpeinstruktører som hjælper til, hvad enten det er redskaber der skal stilles op, eller gymnaster der har brug for en hjælpende hånd.
Tak til bestyrelsen fordi I altid står klar uanset hvilken opgave eller udfordring vi skal løse. Jeg sætter enormt stor pris på vores samarbejde
 
Jeg har sagt det mange gange før, og gentager gerne hvor stolt jeg er over vores velfungerende gymnastikforening, og det vil jeg gerne sige jer alle stor tak for. Sammen kæmper vi, sammen griner vi, sammen hygger vi, sammen sveder vi og sammen gør vi bare alting lidt bedre.
Tak for jeres trofasthed og for jeres ubeskrivelige engagement.
Som jeg har sagt så mange gang, så er jeg stolt over at stå i spidsen for AIF Gymnastik. En stabil og velfungerende forening, som vi alle kan være stolte af.
Vi kan alle klappe os selv på skulderen, for den frivillige indsats vi hver især yder. En frivillighed, som er meget vigtig, i vores lille lokalsamfund.
 
Jeg håber, at I alle vil nyde foråret og sommeren. Og så håber jeg inderligt, at I alle melder klar til endnu en sæson i AIF Gymnastik.
 
Jytte Thygesen, formand
5-2-2023
 

 
Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2021/2022            
 
Vi har igen gjort det fantastisk godt i AIF Gymnastik. Endnu en sæson i rækken er snart gennemført.
Trods udfordringer, restriktioner osv. har alle været omstillingsparate, for at give gymnasterne den bedste undervisning.
 
Jeg spoler lige tiden tilbage til 11. marts 2020 hvor regeringen lukkede Danmark ned. Vi havde allerede planlagt Forårsopvisningen og alt var kørt i stilling. 
Plakater og programmer var trykt, hallen var booket, t-shirts var bestilt osv. 
Men nej, sådan skulle det ikke være!
Efter regeringens udmelding blev bestyrelse hurtigt enige om, at alle hold blev lukket ned, og opvisningen ligeledes aflyst.
Forår blev til sommer, og den kommende sæson blev planlagt til opstart i uge 36 som vi plejer, men allerede i oktober blev der sat nye restriktioner …. der måtte kun være 10 deltager pr. voksen-hold. Børneholdene kunne heldigvis fortsætte uændret, da disse måtte rumme op til 50 deltagere.
En stor tak skal lyde til alle instruktørerne, og i denne forbindelse en speciel tak for, at I alle fandt løsninger således holdene kunne fortsætte. Nogle lavede turnus-ordning, således alle vi mulighed for at deltage, og andre lavede messengergrupper, hvor først-til-mølle princippet blev taget i brug (dog blev alle opfordret til, at vige pladsen, så alle fik en chance).
Alt i alt en vellykket gennemførelse af holdene. MEN så igen den 16. december var der atter voldsomt covid-19 smitteudbrud, og vi blev igen lukket ned, - denne gang frem til 3. Januar 2021. Men så let skulle det ikke gå, og alle idrætsforeninger blev bedt om yderligere at lukke ned frem til 17. januar.  
Da vi nåede 2. marts kom der atter nye restriktioner, og vi besluttede at lukke helt ned for resten af sæsonen. Alle gymnaster blev orienteret og samtidig tilbudt kompensation til sæsonen 2021/22 i form af halv kontingent. Alle var positivt indstillede, og da den halve kontingent blev udskrevet til denne sæson, var der flere gymnaster der valgte at indbetale det fulde beløb, hvilket vi som forening er dybt taknemmelige for.
 
Denne sæson er nu næsten gennemført, og heldigvis uden en eneste nedlukning. Dog har vi vist alle lært utrolig meget af den pandemi, som vi fra tid til anden bliver mindet om, så eks. er sprit og ekstra rengøring/afspritning blevet en del af hverdagen … også i gymnastikforeningen.
 
Forårsopvisning
Om nøjagtig 2 mdr. står vi klar til at åbne dørene til vore årlige - store - flotte Forårsopvisning. Som altid en skøn afslutning på sæsonen. Års-diplomer, flotte gaver og blomster bliver overrakt, og gymnaster viser hvad de har lært gennem sæsonen. Da opvisningen både har været aflyst i 2020 og 2021 har vi alligevel været rundt og besøge de gymnaster, som skulle have 5- eller 10-års diplom, hvor diplom og gave blev overrakt.
 
Børnetallet 
Tilbage i 2020 kunne jeg berette om faldende børnetal på vores børnehold pga. de lave børnetal i hele kommunen. Jeg kan så nu oplyse at tilslutningen til børneholdende bestemt ikke er i opadgående retning … desværre! 
Og det er desværre gældende i hele landet kan DGI og andre foreningsstatistikker oplyse. Vi vil derfor til næste sæson forsøge at nytænke, og lave events eller lign. for at fange børnenes interesse, og ligeledes overbevise dem omkring vigtigheden af at dyrke motion.
 
Rollingerne
Selv om vi igen i år har forsøgt med massiv markedsføring omkring dette hold, har vi måtte sande, at opbakningen desværre ikke er optimal. Dagplejerne kan oplyse, at det bl.a. kan skyldes de “Corona-boble-børn” som de desværre også oplever i dagplejen. Børnene har været beskyttet hjemme hos mor og far, og har været afskærmet fra øvrige venner, besteforældre osv. og derfor er de meget utrygge ved andre/fremmede mennersker, hvilket selvfølgelig er forståeligt. Vi forsøger igen til næste sæson.
  
Vinterferie med fart på
… er også i år blevet aflyst pga. Corona. Vi plejer i uge 7, at afholde Aktiv Ferie, i samarbejde med Mariagerfjord Kommune, som foregår i Assens Hallerne.

Tak til instruktører og bestyrelse
Som altid vil jeg gerne takke jer alle, som er en del af AIF Gymnastik. 
Tak til instruktørerne som møder velforberedte op, hver eneste uge. Tak til hjælpeinstruktører som hjælper med til, at få holdene til at glide smertefrit.
Tak til bestyrelsen fordi I altid står klar uanset hvilken opgave eller udfordring vi skal løse … og udfordringer må vi efterhånden sige, at vi er udlært i … alt dette Corona har bestemt ikke været let, men vi har klaret det, og jeg sætter stor pris på vores samarbejde
 
Jeg har sagt det før, og jeg gentager det gerne igen; jeg er pavestolt over vores velfungerende gymnastikforening.
Sammen kæmper vi, sammen griner vi, sammen hygger vi, sammen sveder vi og sammen gør vi bare alting lidt bedre. 

Tak for jeres trofasthed og for jeres ubeskrivelige engagement, uden jer ville vores foreningen ikke være en realitet.
Vi kan alle klappe os selv på skulderen, for den frivillige indsats vi hver især yder.
En frivillighed, som er utrolig vigtig, i vores lille lokalsamfund.
 
Jeg håber, at I alle vil nyde foråret og sommeren. Og så håber jeg inderligt, at I alle melder klar til endnu en sæson i AIF Gymnastik.
 
Jytte Thygesen, formand
30-1-2022
 

 
Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2019/2020    
 
Inden vi ser os om, skriver vi den 28. marts hvor vi står klar til at åbne dørene til vores årlige forårsopvisning. En skøn dag som danner rammen om en flot afslutning på endnu en fantastisk sæson. 7 måneder hvor vores kære instruktører og hjælpeinstruktører har sørget for sved på panden og smil på læben hos vores 230 deltagere, som denne sæson har indbefattet.
 
Stabile hold - stabile instruktører
Vi må sige at være privilegeret i Assens med, at vi år efter år har stabile hold men ikke mindst stabile instruktører, hvilket jeg personlig tror, er en af årsagerne til vores succes.
Det kan ofte være en udfordring med frivilligt arbejde, at man står med et fuldt booket hold, men har problemer med at skaffe instruktører – det har vi heldigvis aldrig være udsat for. Det skyldes i høj grad at vi er omgivet at frivillige hænder som virkelig gør en uvurderlig indsats og som vi som forening sætter stor pris på.
 
Børnetallet er desværre faldende
Det lave børnetal i kommunen har desværre også indflydelse på sammensætningen af vores børnehold. Vi forsøgte denne sæson med et nyt hold – Smart Kidz – som Lisbeth og Maria stod bag, men desværre var tilslutningen ikke stor nok til, at vi kunne fastholde holdet, som vi valgte at lukke ned igen. Alle gymnaster fik et pænt brev med hjem, hvor vi tilbød at gymnasterne selvfølgelig kunne flytte til et af vores øvrige hold, hvilket en del heldigvis gjorde brug af.
Voksenholdene derimod vokser og vokser, og vi er meget beæret over, at flere af deltagerne kører fra både Mariager, Hadsund, Gjerlev osv. hvilket tyder på, at vi er en attraktiv forening af komme i.
 
Rollingerne
Vi har de sidste 2 sæsoner forsøgt at få gang i holdet for vores mindste deltagere – nemlig Rollingerne. Og i år er det endelig lykkedes.
Vi har gjort en stort forarbejde i form af et personligt brev til alle børn hos byens dagplejere, opslag på Facebook, direkte kontakt til hjemmegående mødre mv. 
Og det har heldigvis resulteret i en pæn gruppe livlige rollinger.
Og heldigvis sagde Sissel ja til at være instruktør på holdet.
 
Vinterferie med fart på
I uge 7 stod AIF Gymnastik igen i spidsen for Aktiv Ferie som foregår i Assens Hallerne.
Charlotte Lorentzen og Christina Back har overtaget koordinatoropgaven og sørger for at samle frivillige hjælpere og holde styr på trådene.
3 livlige dage hvor alle skolebørn er inviteret til Sjov og Ballade. Alle mulige aktiviteter bliver sat i sving, således børnene kan prøve forskellige aktiviteter af.
 
Mariagerfjord Idrætsråd
Som medlem af Mariagerfjord Idrætsråd, har vi mulighed for at give vores instruktører et velfortjent skulderklap. I har alle fortjent et kæmpe cadeau for jeres engagement, og i princippet burde I alle blive nomineret, så vi håber, at I tager alt den ros til jer, som vi giver jer, for I er unikke hver og en.
I 2019 valgte vi at indstille Christina Bach og Charlotte Brix som begge har gjort et fantastisk arbejde med vores Cross hold. Christina er sammen med undertegnede de velkendte ansigter der svinger pisken på voksen cross-holdene, og Charlotte har i en årrække varetaget BørneCross holdet, som vi valgte at lukke ned til denne sæson, for så at tilbyde, at de unge mennesker, kan deltage på voksenholdet onsdag aften. Det har vist sig at være en succes.
Idrætsrådet havde inviteret til en dejlig aften i Hobro Idrætscenter hvor både Christina og Charlotte blev hædret på scenen. En blot buket efterfulgt at flotte ord fra konference Line Baun Danielsen. Og som en ekstra krølle på aftenen blev Christina atter kaldt på scenen, da hun blev udnævnt til Årets Ildsjæl – en meget flot og velfortjent pris.
 
Tak til instruktører og bestyrelse
Som altid vil jeg gerne takke alle – hver og en - der er en del af AIF Gymnastik. 
Tak til instruktørerne som møder velforberedte op, hver eneste uge.
Tak til de mange hjælpeinstruktører som hjælper til, hvad enten det er redskaber der skal stille op, eller gymnaster der har brug for en hjælpende hånd.
Tak til bestyrelsen i AIF Gymnastik. Tak fordi I altid står klar uanset hvilken opgave eller udfordring vi skal løse. Jeg sætter stor pris på vores samarbejde
 
Jeg er pavestolt over vores velfungerende gymnastikforening, og det vil jeg gerne sige jer alle stor tak for. Sammen kæmper vi, sammen griner vi, sammen hygger vi, sammen sveder vi og sammen gør vi bare alting lidt bedre. 
Tak for jeres trofasthed og for jeres ubeskrivelige engagement.
Som jeg har sagt så mange gang, så er jeg stolt over at stå i spidsen for AIF Gymnastik. En stabil og velfungerende forening, som vi alle kan være stolte af. Vi kan alle klappe os selv på skulderen, for den frivillige indsats vi hver især yder. En frivillighed, som er meget vigtig, i vores lille lokalsamfund.
 
Jeg håber, at I alle vil nyde foråret og sommeren. Og så håber jeg inderligt, at I alle melder klar til endnu en sæson i AIF Gymnastik.
 
Jytte Thygesen, formand
16-2-2020
 
Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2018/2019    
 
Vi gjorde det igen – sammen fik vi – instruktører, hjælpeinstruktører og bestyrelsen - endnu engang afviklet sæsonen med stor succes. De første 5 måneder er fuldført, hvor nøjagtig 245 deltagere har fået rørt kroppen – store som små har hver uge troppet op i hallen, hvor vores skønne instruktører har stået klar, til endnu en spændende og krævende træningstime.
2 måneder er der tilbage af denne sæson, som vi traditionen tro afslutter med et brag af en forårsopvisning, som denne gang afholdes lørdag den 6. April. Præcis kl. 13.00 skruer vi op for den velkendte indmarchmusik. En smuk afslutning på sæsonen.
 
Nye hold - nye instruktører
Kort før sæsonstart blev vi kontakt af 2 nye instruktører – begge tilflyttere til Assens – som var interesseret i at starte nye hold om. Sissel havde i en årrække undervist i Pilates og Nina var netop påbegyndt en uddannelse som Yoga instruktør.
2 nye hold på en gang, var selvfølgelig en stor mundfuld, for en lille by som Assens, så bestyrelse vendte og drejede fordele og ulemper, men blev enstemmigt enige om, at satse på begge hold – så måtte det briste eller bære.
Heldigvis var der stor tilslutning til begge hold – og endda med helt nye ansigter til foreningen, som ikke har deltaget på vores øvrige hold. 
En fantastisk succeshistorie – dels at 2 tilflyttere selv henvender sig, og tilbyder frivillige kræfter – det er meget sjældent at det er tilfældet. Og dels at begge hold får succes fra dag 1. Tak til Sissel og Nina for jeres engagement og tak fordi I tog kontakt til os.
 
Sidste år startede vi floorball, efter opfordring fra en lokal borger. Det blev en overvældende succes, så derfor valgte vi selvfølgelig at fortsætte i denne sæson. Peter som havde stået for holdet ønskede af personlige årsager, ikke at fortsætte, men heldigvis sprang Charlotte Lorentzen til, og sørger hver mandag for, at der bliver svedt, grint og sendt sjove bemærkninger rundt i hallen. Stor tak til Charlotte. 
I øvrigt er der netop investeret i bedre hockeystave.
 
Der sker ind imellem udskiftning i vores instruktør skare, dels er der et arbejde eller en uddannelse der spænder ben, men heldigvis lykkedes det os hver gang at finde nye, kompetente instruktører.
Spillopperne som gennem årene har haft Susanne til at holde styr på de livlige spillopper, havde brug for en ekstra instruktør. Og heldigvis gik der ikke mange minutter før Vibeke fra Hadsund meldte sig på banen.
Springinstruktøren til det store springhold, var også nødsaget at melde afbud til denne sæson, så her gik bestyrelsen i tænkeboks, og kontakte Thomas som gennem rigtig mange år har undervist i spring i bl.a. Hadsund, Vebbestrup og Blendstrup. Heldigvis sagde Thomas ja, og børnene på holdet er vilde med ham. 
 
Få deltagere
Igen i år forsøgte vi os med holdet Rollingeren – de små som stadig kræver mor eller far ved deres side. En ny instruktør – Natacha var endda også kørt i stilling, og via en del forarbejde i form at direkte dialog med forældrene, samt runddeling af et personligt brev til alle børn hos byens dagplejere, så det ud til, at opbakningen i år ville være fuldtallig.
Men desværre blev vi nød til at lukke holdet ned efter et par måneder, da deltageranttalet kun omfattede en håndfuld små skønne Rollinger. 
Vi har ikke opgivet håbet, og forsøger selvfølgelig igen til næste sæson, da vi kender vigtigheden af, at børn bliver aktiveret og motorisk udfordret helt fra de spæde år.
Vores seniorhold 60+ Watt fik til denne sæson fornøjelsen af en ny instruktør i form af Sissel. Men pga. arbejdet som også skal passes, kunne undervisningen først påbegyndes kl. 17.00, hvilket vores seniorer ikke var begejstrede for i disse mørke vintermåneder. 
Så også her blev vi nød til at afvikle holdet for denne sæson. Stor tak til Sissel for at springe til holdet – vi har fået megen ros retur fra deltagerne, men tidspunktet gjorde udfaldet. Næste sæson er Lisbeth klar igen, og holdet kan atter starte op kl. 15.00 som de altid har gjort – vi kan åbenbart ikke sådan ændre i seniorernes dagsrytme.
 
Vinterferie med fart på
I næste uge – mandag, tirsdag og onsdag – står AIF Gymnastik igen i spidsen for Aktiv Ferie som foregår i Assens Hallerne.
3 livlige dage hvor alle skolebørn er inviteret til Sjov og Ballade. Alle mulige aktiviteter bliver sat i sving, således børnene kan prøve forskellige aktiviteter af.
Flere instruktører og forældre har meldt sig som frivillige, og vi glæder os til 3 dage med fart over feltet. Aktiv Ferie arrangeres for 7. år i træk i Assens.
 
Mariagerfjord Idrætsråd
Som medlem af Mariagerfjord Idrætsråd, har vi mulighed for at give vores instruktører et velfortjent skulderklap. I har alle fortjent et kæmpe cadeau for jeres engagement, og i princippet burde I alle blive nomineret, så vi håber, at I tager alt den ros til jer, som vi giver jer, for I er unikke hver og en.
I 2018 valgte vi at indstille Louise Aaby Lauridsen, Jeannette Barrett og Anja Bech som alle har gjort et fantastisk arbejde med vores springhold. Alle 3 blev i marts måned hædret på scenen af Mariagerfjord Idrætsråd.
 
Tak til instruktører og bestyrelse
Som altid vil jeg gerne takke alle – hver og en - der er en del af AIF Gymnastik. 
Tak til instruktørerne som møder velforberedte op, hver evige eneste uge, og som sørger for, at gymnasterne får en fantastisk træningstime.
Tak til de mange hjælpeinstruktører som hjælper til, hvad enten det er redskaber der skal stille op, eller gymnaster der har brug for en hjælpende hånd.
Tak til bestyrelsen i AIF Gymnastik. Tak fordi I altid står klar uanset hvilken opgave eller udfordring vi skal løse. Jeg sætter stor pris på vores samarbejde. Tak til jer.
 
Jeg er pavestolt over vores velfungerende gymnastikforening, og det vil jeg gerne sige jer alle stor tak for. Sammen kæmper vi, sammen griner vi, sammen hygger vi, sammen sveder vi og sammen gør vi bare alting lidt bedre. Tak for jeres trofasthed og for jeres ubeskrivelige engagement.
Som jeg har sagt tidligere, så er jeg stolt over at stå i spidsen for AIF Gymnastik. En stabil, stor og stadig voksende forening, som vi alle kan være stolte af. Vi kan alle klappe os selv på skulderen, for den frivillige indsats vi hver især yder. En frivillighed, som er meget vigtig, for lokalsamfundet.
 
Jeg håber, at I alle vil nyde foråret og sommeren. Og så håber jeg inderligt, at I alle melder klar til endnu en sæson i AIF Gymnastik.
 
Jytte Thygesen, formand
3-2-2019
 
Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2017/2018    
 
 
Den 17. marts kan vi igen afslutte en skøn sæson med vores årlige  forårsopvisning. En stor dag for alle hold og for byens borgere, som plejer at besøge hallen, for at nyde synet af de mange gymnaster som fylder gulvet.
En flot opvisning hvor alle vores hold, giver en lille smagsprøve på, hvad de forgange 7 mdr. har omfattet.
 
Nedlukning af 2 hold
Desværre har vi for første gang i mange år, måtte lukke ned for 2 hold pga. for lille tilslutning. Vores helt lille mor/barn hold Rollingerne, kunne desværre ikke samle nok deltagere – umiddelbar pga. en lille årgang. Vi forsøgte at samle deltagere, ved at kontakte alle småbørnsforældrene i Assens og opland, men desværre lykkedes det ikke at samle fuldt hold. Men vi håber inderligt, at kunne byde de små guldklumper indenfor til næste sæson. Vi havde endda skaffe ny instruktør - Peter - til holdet, da Ulla som har haft holdet gennem rigtig mange år, havde ønsket at nye kræfter kom til.
Ligeledes PowerPuff som gennem en årrække har haft stor tilslutning, måtte sande at de unge piger havde fået nye interesser. Heldigvis fortsatte Kristine og Lærke med de små MiniPuff’er men vi måtte desværre tage afsked med Mai, som sammen med Kristine havde taget sig kærligt af holdet PowerPuff.
 
Nye instruktører
Til denne sæson havde vi brug for en ny springinstruktør, og fik derfor fat på Jeanette Barrett, som i sine yngre dage selv har været en aktiv springpige.
De 2 springhold har vi i denne sæson slået sammen til et stort hold. Græshopperne viste sig at blive et lille hold, hvor imod Jump Kids var meget stort. Derfor fungerer det rigtig godt at få samlet alle springgymnasterne på et hold, med tilsammen 3 instruktører og 2 hjælpeinstruktører.
 
Helt nyt tiltag
Jeg blev som formand for AIF Gymnastik kontaktet af en lokal borger, som opfordrede os til at oprette en hold med Floorball. 
Da det ligger langt uden for vores normale engagement, kontaktede jeg AIF Fodbold Ungdom da de tidligere har forsøgt at opstarte Florball i Assens. Men da de takkede nej, til atter at give det et forsøg, valgt vi – AIF Gymnastik – at søsætte Flororball, i håb om, at skabe et hold, hvor Peter gerne ville stå i spidsen.
Alle den første gang mødte 30 florballspillere op, og var alle meget interesseret. Den lille hal blev hurtig inddelt i små floorball-baner, for at alle 30 kunne få en lille forsmag.
Gode råd var dyre, og vi kontaktede straks halinspektøren, for at undersøge, om vi kunne booke endnu en haltime. 
I dag spiller motionisterne floorball om mandagen  under instruktion af Peter og ungdomsspillerne spiller om torsdagen, hvor Rene styrer timen. Begge hold er meget velbesøgte.
 
Vinterferie med fart på
I næste uge – mandag, tirsdag og onsdag – står AIF Gymnastik igen i spidsen for at arrangere Aktiv Ferie som foregår i Assens Hallerne.
3 livlige dage hvor alle skolebørn er inviteret til Sjov og Ballade. Alle mulige aktiviteter bliver sat i sving, således børnene kan prøve forskellige aktiviteter af.
Flere instruktører og forældre har meldt sig som frivillige, for at få dagen til at forløbe lige så perfekte som de tidligere 5 år, hvor Aktiv Ferie har været en realitet i Assens. 
 
Mariagerfjord Idrætsråd
Som medlem af Mariagerfjord Idrætsråd, har vi mulighed for at give vores instruktører et velfortjent skulderklap. 
I 2017 valgte vi at indstille Karin Slot, Marianne Wolf og Lisbeth Jensen som alle 3 gør en uvurderlig forskel for vores ældste generation af gymnaster. 
Alle 3 blev hædret på scenen af Mariagerfjord Idrætsråd.
 
Kursus – Tryout i Århus
I søndags den 28. januar var vi på kursus hos DGI i Aarhus. 9 friske instruktører og bestyrelsesmedlemmer deltog i kurset, og vi fik masser af ny inspiration med hjem.
En fantastisk men også en hård dag, hvor vi i 3 timer bliver introduceret for nye øvelser. 
 
Stafet for Livet
Jeg har som formand for AIF Gymnastik igen planer om, at samle Assens By til Stafet for Livet i Hobro. Et løb der tager et helt døgn, hvor vi i fællesskab skal holde staffetten i gang, som et symbol på døgnets 24 timer, hvor en kræftramt person må kæmpe med sygdommen. Jeg håber, at der igen i år vil være opbakning fra byens borgere – sammen kæmper vi bedst.
 
Tak for denne gang
Som altid vil jeg gerne takke alle der er en del af AIF Gymnastik. 
Tak til instruktørerne som hver evige eneste uge møde velforberedte op, og sørger for, at gymnasterne får en fantastisk træningstime.
Ligeledes tak til de hjælpeinstruktører som hjælper til, men at redskaberne står klar, eller hjælp til et toiletbesøg for en lille gymnast.
Tak til bestyrelsen i AIF Gymnastik, hvor vi i fællesskab får sæsonen til at køre legende let. I står altid klar til at træde til, overfor store som små opgaver.
 
Jeg sætter stor pris vores velfungerende gymnastikforening, og det vil jeg gerne sige jer alle stor tak for. Sammen kæmper vi, sammen griner vi, sammen hygger vi, sammen sveder vi og sammen gør man bare alting lidt bedre.
 
Som jeg har sagt tidligere, så er jeg stolt over at stå i spidsen for AIF Gymnastik. En stor og stabil forening, som vi alle kan være stolte af, og klappe os selv på skulderen, for den frivillige indsats vi hver især yder. En frivillighed, som er meget vigtig, for et samfund og specielt er vigtig for et lokalsamfund.
 
Jeg håber, at I alle vil nyde foråret og sommeren, og at alle melder sig klar til endnu en sæson i AIF Gymnastik.
 
Jytte Thygesen, formand
31-1-2018
 
Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2016/2017             
 
 
Inden længe skriver vi 1. april og står klar til at åbne dørene til vores årlige forårsopvisning, som danner rammen om en flot afslutning på endnu en fantastisk sæson. Igen i år har vores instruktører sørget for, at der hver eneste uge skabes glæde og svedperler i lange baner.
 
Nyt hold
Da vores Cross hold siden opstart, har været meget eftertragtede – også af de unge mennesker, valgte vi til denne sæson, at oprette et rent børnehold kaldet Cross Kids.
Det viste sig at være en godt valgt, med en flot tilslutning – endnu en succeshistorie vi kan glædes over. Deltagerne fra Cross Kids har også mulighed for at deltage på det voksne Cross hold om torsdagen, som er for både børn/teenagere/voksne.
 
Nye instruktører
For første gang i mange år, havde vi brug for at skaffe nye instruktører inden sæsonstart. Susanne havde brug for en ekstra instruktør til Spillopperne, da 2 af de mangeårige hjælpere skulle på efterskole. Her fik vi fat på Sascha Mortensen. Græshopperne fik glæde af Louise Aaby Lauridsen, som tidligere har været blandt vore instruktørskare. Den ene af instruktørerne på JumpKids havde fået en længerevarende skade, og måtte derfor melde fra, så Maria fik Anja Bech som makker, så der kunne være fuld fokus på de springglade unge mennesker. 
De nye hold Cross Kids blev klaret af Charlotte Brix Christensen med hjælp fra Caroline.
På et af voksenholdene have PowerDance ligeledes brug for en ny instruktør, og her tråde Camilla Veibel Jensen til. Desværre var tilslutningen til dette hold ikke optimalt, og vi valgte derfor desværre efter 2 måneder, at nedlægge holdet.
 
Tons-/tummeldag
Den 1. oktober samlede vi alle instruktører, hjælpeinstruktører og bestyrelsen til en fælles tons- og tummeldag. Et projekt som vi med stor succes søsatte sidste år. Alle hold giver en lille forsmag på, hvordan deres undervisning tager sig ud, hvor de øvrige deltagere bliver sat på lidt af en prøve. Alle fik rykket deres grænser, og lærte nye trin/øvelser og endda med et stort smil på læberne. Der blev faktisk ytret ønsket om opstart af et voksent springhold, hvilket vi måske seriøst skulle overveje. 2 timers intens træning blev afsluttet med fælles frokost.
 
Mariagefjord på Vægten
I december 2015 blev vi kontakte af Mariagerfjord på Vægten, for at høre, om vi ville tilbyde deres deltagere, gratis deltagelse på vores hold. Selvfølgelig sagde vi ja til at tage pænt imod deres deltagere. Der dukkede i løbet af de 8 uger forløbet varede, en håndfuld deltager op på flere af holdene.
Da vi igen blev kontakt vedr. det nye hold, som begyndte her i januar, sagde vi selvfølgelig ja igen. Men hold nu op, hvor er deltagerne valgfartet til Assens. Stepholdet blev nød til at sætte max. 12 deltagere, da vi efter 1. gang fik besøg af 17 nye ansigter, og vi kunne derfor kun lige kunne finde stepbænke til alle.
Succesen er fortsat, hvor både Linedance og Cross har haft rigtig mange deltagere. Derfor har vi lavet et tilbud som går på, at de kan fortsætte i marts måned for hhv. 75,- for et hold og 100,- for fri deltagelse, og allerede efter 2 gange har vi fået 15 ”nye” på holdene i marts.
 
Vinterferie med fart på
AIF Gymnastik er igen i år medarrangør på Aktiv Ferie som foregår i Assens Hallerne man-/onsdag i uge 7. Der kan i år fejre 5 års jubilæum, på disse fantastiske, sjov, udfordrende og aktive dage, hvor et væld af forskellige aktiviteter sætter børnene på prøve.
Der er i skrivende stund tilmeldt 68 børn, men deadline for tilmelding er udvidet et par dage endnu, da flere af aktiviteter desværre er blevet aflyst pga. for få deltagere.
Så disse børn får nu mulighed for at vælge en ny aktivitet.
I alle 3 dage vil der fra 9.00-14.00 være fuld fart på under temaet ”Sjov & Ballade”.
Flere af instruktørerne fra AIF Gymnastik har valgt at dedikeret sin feriedag til Aktiv Ferie, så de sammen med øvrige AIF trænere og en håndfuld frivillige forældre, får aktiveret børnene. Tusind tak til jer.
 
Mariagerfjord Idrætsråd
Som medlem af Mariagerfjord Idrætsråd, har vi mulighed for at give vores instruktører et ekstra skulderklap. Derfor indstillede vi i 2016 Susanne Ravnborg og Pia Platz til at blive hædret, blandt kommunen øvrige foreninger, som spænder bredt over alle former for idræt. Susanne og Pia blev som de første budt velkommen på scenen, og de fik ud over en masse pæne ord med på vejen også en flok buket. Stor tak til både Susanne og Pia, som gennem rigtig, rigtig mange år, at være en trofast del blandt vores instruktører.
 
Mariagerfjord Kommune
I marts måned blev jeg kontaktet af Mariagerfjord Kommune, som gerne ville have AIF Gymnastik til at holde et lille indlæg, ifm. at de havde indkaldt alle foreninger til at høre om ”Nye medlemmer – hvad gør vi?”.
Kommunen har fokus på AIF Gymnastik, da de er imponeret over vores måde at gøre tingene på, og derved kan skabe en stor og flot forening med mange medlemmer.
Som formand sagde jeg selvfølgelig ja til at komme med mit/vores bud på, hvordan man kan fange og fastholde nye medlemmer. Vi fik et stort kado med på vejen, og mange spørgsmål fra de øvrige foreninger.
Hadsund Bokseklub og Hadsund Boldklub havde ligeledes taletid.
 
Stafet for Livet
Som et nyt tiltag i kommunen, blev der i år arrangeret Stafet for Livet i Hobro. Et løb der omfatter 24 timer, hvor vi i fællesskab skal holde staffetten i gang, som et symbol på de 24 timer i døgnet, en kræftramt person må kæmpe mod sygdommen. Igen stod vi sammen – ikke bare i AIF Gymnastik hvorfra mange deltog – men også AssensBy som helhed. Det betyder meget for vores lille lokalsamfund, og derfor har vi igen i år valgt at deltage i stafetten i juni måned.
 
Kursus – Tryout i Århus
Søndag den 29. januar drog vi 11 instruktører / bestyrelse til DGI Huset i Aarhus til Tryout. 3 timers modulopbygget undervisning, hvor vi hver især på forhånd havde meldt os på de moduler, som gav bedst mulig inspiration til vores daglige træning. En suveræn dag, hvor kroppen blev sat på prøve inden vi trætte samledes i caféen til sandwich og en kold vand.
 
Tak for denne gang
Slutteligt vil jeg gerne takke alle – instruktører og hjælpeinstruktører – for endnu en vellykket sæson, hvor I alle har bidraget til, at få enderne til at nå sammen. Vi sætter alle stor pris på det arbejde I udfører, og vi kan allerede nu, give jer selv et kæmpe skulderklap og et ”på gensyn” inden I drager på en velfortjent sommerpause, indtil en ny sæson står for døren til september.
 
Ligeledes skal der lyde en stor tak til bestyrelsen, som hjælper med at få styr på det praktiske. Ligeledes en speciel tak til jer der har trådt til, når der har været afbud fra instruktører eller der har været brug for ekstra hænder. Det betyder utrolig meget, at alle er fleksible, og træder til når behovet opstår. Netop det – sammenlagt med en masse andet – gør at vores forening er helt unik.
 
Personligt sætter jeg stor pris på det gode samarbejde, som vi har på kryds og tværs.
Som alle ved, er jeg en ildsjæl der brænder for det jeg involverer mig i, og er jeg utrolig stolt over at stå i spidsen for AIF Gymnastik, med det bagland som vi besidder. Tak er kun et fattigt ord, og det kan ikke siges ofte nok… TUSIND TAK til jer alle.
 
Jeg håber, at I vil nyde foråret og sommeren, og alt alle melder klar til start, når vi indkalder til endnu en sæson.
 
Jytte Thygesen, formand
04-2-2017

Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2015/2016             
 
I denne sæson har vinteren (når man tænker på sne) kun lige været en smut forbi, og inden længe kan vi byde foråret velkommen.
Forår og sommer betyder udeliv, så derfor lukker vi for 16. gang vores gymnastikafdeling ned, så vi alle kan puste ud og lade op til næste sæson.
Men det skal som altid fejre med maner – nemlig vores store Forårsopvisning den 19. marts.
 
Fælles introdag – august
Som et nyt tiltag, have Assens Hallen inviteret alle afdelinger til en fælles introdag. Begge haller samt spinning og motionscenteret stod klar med instruktører – klar til at give en lille smagsprøve på, hvad vi hver især kan tilbyde.
Men desværre var kundestrømmen til at overskue. Men det skulle ikke kue vores instruktører og bestyrelsen, så vi dansede, steppede, crossede, hoppede og kravlede sammen med de få fremmødte. En rigtig sjov og hyggelig dag.
 
Sæsonstart – september
Startskuddet til denne sæson lød i september, hvor vi atter havde 16 hold på programmet. Et nyt hold blev lanceret, nemlig Power Dance, hvor tilslutningen var rigtig flot.
Desværre måtte vi efter en kort periode lukke vores mangeårige Børne Linedance hold ned pga. for få deltagere. Pia har forsøgt at fange dansere ved at låne skolens elever, men desværre uden den store tilslutning. Men heldigvis ønskede flere af de ældste piger, at flytte over på det voksne Linedance-hold, hvor de har danset hele sæsonen.
 
Foredrag med Chris Macdonald
Som medlem af Mariagerfjord Idrætsråd bliver vi som afdeling inviteret til forskellige foredrag. Denne gang var det Chris Macdonald som kunne nydes i Hobro den 23. september. Alle vores instruktører, bestyrelse og gymnaster var inviteret med, så vi kørte ca. 25 personer til Hobro og fik lattermusklerne rørt, men bestemt også hjernecellerne på overarbejde, da Chris fortalt om hvad kost, motion, positive omgivelser osv. gør ved os som mennesker.
 
Tons-/ og tummeldag
Endnu et nyt tiltag i AIF Gymnastik blev præsenteret for samtlige instruktører og bestyrelsen. En fælles tons- og tummeldag blev afholdt d. 25. oktober hvor alle instruktører afholdte en lille mini undervisning. En super sjov dag, hvor vi hver især fik indblik i, hvad de forskellige hold omfatter.
 
Mariagerfjord På Vægten
Et nyt projekt i kommunen blev lanceret i slutningen af januar 2016. Vi har tilbudt alle deltagere at de gratis kan deltage på alle vore voksenhold i de 7 uger, hvor projektet løber. Derudover har 2 fra bestyrelsen – Charlotte og Marlene – oprettet en løbeklub. Alle kan deltage, og der løbes 2 – 4 og 6 km ruter.
 
Idrætspris
Til årets idrætspris 2015 indstillede vi alle vores unge instruktører til Mariagerfjord Kommunes Idrætspris. Vi sætter stor pris på de unge instruktører og hjælpeinstruktører, og synes at de fortjener et skulderklap. Glædeligt kom alle på podiet og blev hædret i Vebbestrup Multiforum den 24. marts.
Derudover var undertegnede også blevet indstillet af bestyrelsen – helt bag om min ryg – og jeg blev ligeledes kaldt til podiet. En helt overvældende anerkendelse i form af ”Årets lederpris” blev overrakt.
 
Foredrag
Vi har sammen med 2 andre foreninger i Assens arrangeret et foredrag med Søren Holm fra TV succesen ”Rigtige Mænd”. Foredraget er fastlagt til den 10. marts, og allerede nu er mere end 200 billetter solgt.
 
Forårsopvisning
Sæsonen lukkes ned om ganske få uger, men først skal det fejres med maner til Forårsopvisningen i Assens Hallen lørdag den 19. marts.
Tak til alle instruktører, hjælpeinstruktører og til bestyrelsen som igen har gjort en fantastisk forskel i vores forening. Det er med stor glæde, at stå i spidsen for en velfungerende bestyrelse / gymnastikforening, og jeg er meget stolt over at være en del af det.
Som jeg har sagt mange gange før, så var det hele ganske umuligt uden jeres indsats, så tusind tak til alle.
Jeg håber, at alle har nydt sæsonen, og at vi alle er klar til næste sæson.
Nyd den velfortjente sommer-pause, som venter forude. På gensyn til september.
 
Jytte Thygesen, formand
31-01-2016

Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2014/2015


Foråret venter forude, og sæsonen for AIF Gymnastik nærmer sig sin afslutning. Det fejrer vi som altid med den store Forårsopvisning, som afholdes den 21. marts.
 
Sæsonstart
Ved opstarten tilbage i september 2014 var det med uro i maven, at vi stod klar til at tage imod vores mange gymnaster, som troligt vender tilbage år efter år. Denne gang stod vi nemlig overfor et sæson, hvor vi frygtede at den nye skolereform med bl.a. en længere skoledag, kunne få indflydelse på vores foreningsliv. Men heldigvis viste det sig at der ikke var ændringer på tilstrømningen til vores forening, og vi kan se tilbage på en sæson med fuldt hus på samtlige hold. Dog måtte vi lukke et enkelt hold ned – Børne Step – hvor vi måtte erkende, at målgrupppen på dette hold, havde fået andre interesser.
 
AIF Gymnastik underviste Assens Skole
Da skolen dagligt har tilført bevægelsesbånd, tilbød AIF Gymnastik at overtage bevægelsen for en enkelt dag i september måned. De 62 elever i 0.-3. kl. fik prøvet kræfter med trampolinspring og 4.-6. kl. kunne koncentrere sig på stepbænkene, hvor de 2 og 2 skulle udføre en række trin over/på steppen.
 
Opvisning i bybilledet
Ifm. invielsen af det nye Bytorv i Assens, sørgede AIF Gymnastik for at dagen blev fejret med maner, hvor Pia Platz havde sine Linedance piger med på torvet og ligeledes var Anne og Kristine’s PowerPuff hold repræsenteret.
I Sportsugen på Assens Station var der ligeledes underholdning fredag aften foran teltet, hvor PowerPuff pigerne lavede en lille opvisning. Og igen rystede de forleden pomponerne, da AIF Håndbold havde inviteret til Store-Brag-Dag. Og her dansede, heppede og hujede pigerne før, under og mellem kampene.
 
AIF Gymnastik fik ny inspiration
Den første weekend i oktober var 13 instruktører på kursus i Herning hvor MCH-hallerne var omdannet til ”DGI inspiration 2014”. En stor gymnastik-event, hvor hver enkelt deltager frit kunne vælge mellem de 61 forskellige workshops. En fantastisk sjov og hård weekend, hvor hver enkelt instruktør fik fyldt idé-banken op med ny inspiration til undervisningen.
 
Aktiv Ferie
I uge 7 var AIF Gymnastik for 3. År i træk medarrangør af Vinterferiens tiltag - Aktiv Ferie - hvor AIF i samarbejde med Mariagerfjord kommune havde planlagt 3 dage med fyldt med aktiviteter. Tak til alle jer der gjorde det muligt at aktivere de 50-60 børn der dagligt troppede op. Et arrangement som vi håber kan blive en tilbagevendende aktivitet for byens børn.
 
Idrætspris
Bestyrelsen har indstillet vores unge instruktører til året idrætspris ved Mariagerfjord Kommunes Idrætsråd. Vi sætter stor pris på de unge instruktører og hjælpeinstruktører og synes at de fortjener et skulderklap. Idrætsprisen uddeles i Vebbestrup Multiforum, tirsdag den 24. marts kl. 18.30
 
Forårsopvisning
Vi kan med stolthed igen – inden længe – lukke ned for en fantastisk sæson, med et brag af en Forårsopvisning i Assens Hallen lørdag den 21. marts.
Tak til alle instruktører, hjælpeinstruktører og til bestyrelsen, som igen har gjort en fantastisk forskel i vores forening. Tak er som bekendt kun et fattigt ord, men jeg håber at I alle tager de velfortjente ord til jer – uden jer var det hele ganske umuligt.
Jeg håber at alle har nydt sæsonen, og igen er klar, når vi atter kalder sammen til endnu en sæson, på den anden side af sommerferien.
Tusind tak til jer hver især for denne sæson – og nyd den velfortjente pause som I inden længe kan puste ud til.
 
 
Jytte Thygesen, formand
15-2-2015
 
Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2013/2014


Igen kan AIF Gymnastik ser tilbage på en sæson, som atter er forløbet rigtig flot, og endda med mange nye gymnaster.
Det skyldes primært, at vi denne sæson kunne præsentere ikke mindre end 4 nye hold – så denne sæson har budt på ikke mindre end 16 forskellige hold – fantastisk flot i vores lille by.

De 4 nye hold består af: MiniPuff som er en yngre udgave af vores succesfulde PowerPuff hold. Instruktørerne blev hen over sommeren kontaktet af flere forældre, hvis børn (0. – 2. Klasse) var rigtig kede af, at de var for små til PowerPuff. Da Anne og Kristine var friske på endnu et hold, valgte vi at oprette MiniPuff, som har haft 15 gymnaster gennem sæsonen.
Børne Step er også en nyhed, som de 2 friske step-piger, Emilie og Emma, spurgt om lov til at oprette. De har ligeledes haft en svedig sæson med 13 deltagere.

For de voksne tilbød vi Zumba-Robic, hvor Christina lavede et hold, og den velkendte Zumba fik et tvist koblet på. Holdet har haft 17 deltagere, men ikke alle har været lige stabile, så en overgang overvejede vi, om holdet skulle nedlægges. Men heldigvis fik instruktøren og deltagerne spredt budskabet endnu engang, og sæsonen afsluttes med flot deltagelse.
Sidste hold er et helt nyt tiltag i form af CrossGym. De 2 instruktører blev uddannet i denne nye træningsform, umiddelbart før sæsonstart, og har formå at fange en helt ny målgruppe, som også omfatter en håndfuld mænd. Et flot hold på 40 tilmeldte som dog ikke altid er lige morgenfriske, da undervisningen foregår lørdag morgen kl. 9.00
 
I foråret blev vi kontaktet af AIF Håndbold som havde brug for at få sat lidt ekstra kulør på deres ”Store Brag Dag”, så PowerPuff pigerne sørgede for præsentationen af alle holdene med dans og pom poner.
AIF Fodbold Ungdom havde lignedes brug for et indslag ifm. deres fodboldafslutning og igen var power puff pigerne klar med et festligt indslag.
I Sportsugen som hvert år afholdes på Assens Stadion forsøger vi altid at repræsentere gymnastikafdelingen i form af en lille mini opvisningen – denne gang var det Børne Zumba der skabte jubel med deres rystende numser.
I slutningen af marts drager Powerpuff pigerne til Hobro, hvor de også her vil fremvise en lille forsmag på forårsopvisningen, som vi selv afholder i starten af april.
 
Hvert år uddannes eller videreuddannes vores instruktører, så vi altid har nye tiltag i ærmet og kan yde den bedste undervisning. Det har en del af vores instruktører gennemført i denne sæson – bl.a. har vores 2 springinstruktører udført DGI springuddannelse. Ydermere har vi i samarbejde med MIK haft vores 5 spring-medhjælpere på modtager-kursus i Mariager Hallen.
 
I uge 7 var vi medarrangør af Vinterferiens tiltag - Aktiv Ferie - hvor AIF i samarbejde med Mariagerfjord kommune havde planlagt 3 dage med fyldt med aktiviteter. Tak til alle jer der gjorde det muligt at aktivere de 60-70 børn der dagligt troppede op. Et arrangement som vi udelukkende har fået positiv feedback på.
 
Jeg er endnu engang stolt af at kunne afslutte sæsonen med vores flotte Forårsopvisning, som i år afholdes d. 5. April. Vi har alle kæmpet for at få sæsonen til at spille optimalt. og igen har instruktører og bestyrelsen gjort en fantastisk indsats. Jeg håber, at alle har haft en skøn sæson og er ved at være klar til at fremvise jeres hold til opvisningen.
Ligeledes håber jeg, at I alle er klar, når vi igen er klar til næste sæson som starter til september. Bestyrelsen har ligeledes sagt ja til endnu en periode, og det er bestemt et udtryk for en sund afdeling.
Tusind tak til jer hver især for denne sæson – og nyd den velfortjente pause hen over foråret/sommeren, før jeg atter glæder mig til at sammenkalde jer alle til opstart af 2014/2015-sæsonen.


Jytte Thygesen, formand
19-2-2014
Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2012/2013


Endnu en vellykket sæson er snart udløbet, og vi kan alle puste ud på sæsonens fantastiske strabadser.

NYT HOLD  Denne sæson har budt på et nyt hold – Power Puff Pigerne – hvor 2 unge instruktører ønskede at opstarte et nyt hold. Der har været stor opbakning til holdet, hvor piger fra 2. til 4. klasse har haft tungen lige i munden, med flotte pyramider og farvestrålende pom poner. Vi har i denne sæson i alt haft 13 hold, som tilsammen har talt lidt over 200 gymnaster.
 
UDDANNELSE  Stepholdets instruktør er blevet uddannet til Piloxing instruktør, så det mangeårige stephold har fået en ny vinkel på undervisningen. Piloxing er en kombination af pilates, boksning og dans, og der har været stor tilslutning til Step/Piloxing holdet af både nye som gamle deltagere.

FORÅRSOPVISNING  Sæsonen sluttes af med den altid eftertragtede forårsopvisning den 16. marts, hvor alle hold laver en lille smagsprøve på vinterens begivenheder.
Vores ældste hold – 60+ Watt – må desværre for første gang melde afbud til opvisningen, men de kan med glæde oplyse, at de har haft en fantastisk sæson, hvor timerne altid indeholder latter og muntre kommentarer.
Igen i år har vi mange års-gymnaster, som vi belønner med et flot diplom samt en gave. Der er i år tale om 12 stk. 5-års-gymnaster og én 10-års gymnast.
 
VINTERFERIE MED FART PÅ  AIF Gymnastik har, som et nyt tiltag, været medarrangør på et par aktive dage i begge haller, som man-/onsdag i uge 7 dannede rammerne om alle former for aktiviteter for skolen børn. Der var tilmeldt 53 børn og derudover deltog Assens SFO med 6-8 børn. I alle 3 dage var der fuld fart på fra kl. 9 til 14.30. Fra vores afdeling satte Pia Platz sving i både Linedance og Zumba, Anne, Camilla og Louise sørgede for spring og dans, jeg selv havde fornøjelsen af Step og Pia Jensen sørgede for frokost og formiddags-frugt. Igen kan jeg glæde mig over, at jer der havde muligheden, ville afse tid til at få ”Vinterferie med fart på” til at blive en succes.
 
Slutteligt vil jeg gerne takke alle – instruktører og hjælpeinstruktører – for endnu en dejlig sæson, hvor I alle hver især udviser stor engagement – uden jer ville vores gymnastikforening slet ikke kunne bestå.
Ligeledes skal der lyde en stor tak til bestyrelsen, som altid står på spring, når der skal vurderes og diskuteres.
 
Jeg sætter stor pris på det gode samarbejde, som vi har på kryds og tværs – der kan ikke siges tak ofte nok.
Jeg håber, at I vil nyde foråret og sommeren, og få batterierne ladet op, til vi atter mødes til september og tager hul på sæson 2013/14.
 
Tak for denne sæson.


Jytte Thygesen, formand
18-2-2013


 
 


Årsberetning AIF Gymnastik sæson 2011/2012


Gymnastik afdelingen ser tilbage på året 2011 med mange positive tanker. Vi har fået alle hold i gang, nogen med flere deltagere end andre. Men alle med en positiv indstilling.
Negativt for vores afdeling er dog, at vi desværre har måtte vinke farvel til vores Kwik Spar midler, hvilket har været os til meget stor hjælp i vores budget de foregående år.

FORÅRSOPVISNING  Vores første arrangement i 2011 var den store forårsopvisning i Assens Hallen, som igen blev en stor succes. Der var mødt talstærkt op af gymnaster - søskende og folk der havde lyst til en hyggelig eftermiddag i rare omgivelser. Det var en hyggelig dag i gymnastikkens tegn, alle instruktører havde gjort et stort og flot stykke arbejde i samarbejde med deres hold, og alle fik stor ros.

KURSER  De fleste af vores instruktører vendte heldigvis tilbage i sensommeren, da vi atter gik i gang med en ny sæson. Vi bød også velkommen til et par nye instruktører. Alle instruktører fik tilbudt kurser, og 12 instruktører har benyttet sig af dette. De mindste børnehold deltog i en meget minderig dag på Brovst Skole, hvor hver instruktør havde taget hver sin lille gymnast med, - en meget hyggelig dag for alle.

NYT HOLD  Som nyt tiltag i 2011 fik vi gang i Børne Zumba, hvilket har været en stor succes. Der har ligeledes været arrangeret Zumba Marton, som forløb over 3 timer, hvilket også var et stort tilløbsstykke.

Vi afslutter nu snart vores sæson, med endnu en forårsopvisning i Assens Hallen som er den 24. marts.
Vi ser tilbage på et aktivit år for AIF Gymnastik, og håber at alle vender tilbage til en ny sæson. Dog ved vi allerede nu, at vi kommer til at mangle en instruktør til Rytmetøserne, da Helle skal på højskole. Så vi håber, at der findes en der vil overtage Helle Salomonsens plads.

Vi takker fra bestyrelsen for endnu en rigtig god sæson, med godt samarbejde til alle instruktørerne og hjælpetrænerne.


Susanne Ravnborg, formand
12-2-2012


 

 
Beretning for AIF Gymnastik sæson 2010/2011


Gymnastik afdelingen ser tilbage på året 2010 med mange positive tanker.
Første arrangement i vores kalender var forårs opvisningen i hallen, som også denne gang var en rigtig stor succes, der var mødt talstærkt op af gymnaster/søskende, forældre og pårørende der havde lyst til en hyggelig eftermiddag i gymnastikkens tegn, der var mulighed for at købe frisk brygget kaffe osv. Der blev uddelt en del års nåle.

KURSER  En del af vores gymnaster/dansere mødte op til årets sports uge og gav en fin opvisning. Samtidigt er der nogle af danserne der har øvet lidt over sommeren og givet en opvisning i forbindelsen med sports ugen i Astrup 2010.

De fleste af vores instruktører vendte heldigvis tilbage i sensommeren hvor vi gik i gang med ny sæson. Vi har budt velkommen til nogle få nye instruktører. Alle instruktører er tilbudt at tage på kursus, men det har ikke været i denne sæson at der har været rift om pladserne fra vores afdelings side.

ZUMBA  Vi har som et nyt tiltag været heldige at få rigtig gang i zumbaen i Assens. Som noget helt nyt og ukendt måtte vi rende ind i lidt starts vanskeligheder, men problemer fik foreningen hurtigt løst uden for meget svige og smerte, nu kører det bare derud af og Anne har taget sit modul i uddannelsen og må nu kalde sig zumba instruktør. For få uger siden arrangerede Anne et zumba maraton, som vi kun har hørt meget positivt respons tilbage på.

MUSIKANLÆG  Vi har invisteret i et nyt stort anlæg, som vi tror alle er meget glade for. Det giver ihvertefalde en god klang i hallen.

Vi slutter nu denne sæson af med en forårs opvisning den 2 april. Og håber at alle ser tilbage på et aktivt gymnastikår og forhåbentligt vender tilbage til ny sæson, kommer og bruger jeres energi på gymnastik og leg.
Vi vil gerne fra bestyrelsens side takke for endnu en god sæson, med godt samarbejde til alle instruktører, hjælpetrænere. Og formand og næstformand takker selvfølgeligt også vores bestyrelse for et rigtig godt samarbejde og især vil vi takke vores kasserer der blev smidt ud i en stor opgave, som hun bare har styr på til punkt og prikke. Det gør rigtig meget værd at være med til at kæmpe for en positiv forening.

Susanne Ravnborg, formand
2-2-2011

 


Weekend-kursus for gymnastik instruktører


Weekenden den 24.-25. november 2008 havde vi fem gymnastik instruktører
på multikursus i Fuglsøcentret, som var arrangeret af DGI Østjylland.

Der deltog ialt 209 gymnaster, som alle var på forskellige moduler
som f.eks tons og tummel, gymnastik med terapi bolde,
små børn i høj aktivitet, bodytoning med håndredskaber,
linedance osv osv osv.

Hver især fik vi rørt os meget, og var godt trætte da vi vendte hjem
efter denne kursus weekend, men med hjem havde vi en masse nye
og spændende trænings processer, som vi hver især nu skal give videre til vores gymnaster.
 

Gymnastik Karavanen


En lørdag i oktober 2007 blev alle vores gymnaster
inviteret til en meget god og uforglemmelig formiddag i Hallen.

Desværre var der ikke så mange, der benyttede sig af tilbudet,
men dem der var der, hyggede sig rigtig meget.

Der blev stillet en masse gode redskaber til rådighed fra PE Redskaber,
hvor både børn og voksne fik rig mulighed til at boltre sig
og lave sjove spring på Team Track/air Track.

Der blev lavet nogle sjove sanglege osv., så der var noget
for alle aldersgrupper, der var mødt op.
Og med gode røde kinder, gik de fleste børn hjem
med et sus i maven og syntes det bare havde været fedt.

Mange børn kom til næste træning
og spurgte hvornår kommer Karavanen igen????
Så alt i alt en super god dag.

AIF Gymnastik & Aerobic.
 
Assens Idrætsforening | Edderupvej 1 | Assens | 9550 Mariager